Veelgestelde vragen

In de kapsalon krijgen we regelmatig vragen onze klanten over onze producten en de verzorging van hun haar.Die beantwoorden we natuurlijk met alle liefde, maar sommige vragen komen wel vaker voor dan anderen. We hebben een aantal van die vragen opgenomen op deze pagina. Lees verder...

 

Hoe vertel ik het mijn kapper?

V: Hoe kan ik mijn kapper het beste duidelijk maken hoe ik mijn haar wil hebben?

A: Ik kan je een paar tips geven over hoe je je wensen duidelijk kan maken.

 1. Neem een afbeelding mee! Kappers en stylistes zijn visuele mensen en als je een foto laat zien, dan kan het bijna niet meer mis gaan. Jouw kapster/kapper zal je dan vertellen of het door jouw gekozen model ook voor jouw haar en gezichtsvorm zal werken. Jullie kunnen daar dan over praten en samen een haarstijl kiezen die bij je past.
 2. Kijk in een van de vele boeken die wij in de koffiehoek hebben liggen en kies een model uit en bespreek wat jij leuk vindt.
 3. Refereer aan lichaamsdelen. Vertel bijvoorbeeld: "Niet korter knippen dan mijn kaaklijn".
 4. Trek gezichten in de spiegel! Als wat je ziet je niet bevalt, trek een gezicht en haal je wenkbrouwen op. Het zal je kapper/ kapster meteen opvallen en je vragen of er iets aan de hand is.

   terug

   

  Haarverzorging

  - Kaptips

  V: Waar moet ik aan denken als ik mijn haar föhn?

  A: Modelföhnen, scrunchen, kneden of blowen: om je haar te föhnen of modelleren kun je gebruik maken van verschillende technieken. Het is maar nèt welk type kapsel je wilt hebben.
  Bij modelföhnen föhn je het haar in het gewenste model. Daarvoor kun je een ronde en/of een platte borstel gebruiken, zo krijgt je kapsel namelijk meer volume. 'Blowen' is bijna hetzelfde als drogen, echter bij blowen hou je vooral rekening met de valling van je haar (zodat je kapsel toch iets meer stevigheid en richting krijgt).
  Föhnen en kneden tegelijk kan bij 'scrunchen', een techniek die meestal wordt gebruikt om het haar een wild effect te geven. Het haar wordt bij de huid gedraaid en zo ontstaat een spiky effect (wilde punten). Heb je meer beweging in het haar en wil je toch een kapsel met niet te veel volume? Dan kun je het haar met je handen kneden terwijl je het föhnt. Lastig? Je kapper geeft je graag wat tips! 
   terug  Haarbescherming

  - Haar in de zomer

  V:Ik heb een heerlijke vakantie gehad, lekker naar het zonnige zuiden. Zon en zee heeft mijn haar toch wel uitgedroogd en mijn kleur vind ik niet mooi meer. Help wat moet ik doen.

  A: Je haar heeft in de zomer veel te lijden. Zon, zee en chloorwater drogen je haar uit en dat merk je. Vooral gekleurd of gepermanent haar heeft last van uitdroging en ook de kleur kan teruggelopen zijn. Tijd dus voor wat extra haarverwennerij. Waar haal je die? Bij de kapper natuurlijk. Wij hebben tal van mogelijkheden om je haar extra te verzorgen en te herstellen. Zoals een leuke kleurspoeling bijvoorbeeld, waarmee de kleur van je haar weer een prachtige volle gloed krijgt. Ook grijs haar kan dankzij een kleurbehandeling een intense tint krijgen.
   terug

   

  Haarkleuring

  - Kleur opfrissen

  V: Ik heb een vraag over hoe ik van mijn highlights af kom. Ik heb van nature donkerbruin haar en heb ooit besloten om er heel lichte highlights in te laten zetten. Nu wil ik daar weer van af, omdat ik denk dat herhaaldelijk verven mijn haar zal beschadigen en ik ben juist van plan om het weer te laten groeien (het is nu schouderlengte).

  Ik ben heel benieuwd wat jullie mij zouden adviseren om van die highlights af te komen, waarbij mijn haar het minst wordt beschadigd en zonder dat ik mijn nieuw aangegroeide haren weer moet afknippen. Alvast bedankt.

  A: Deze vraag krijgen we inderdaad regelmatig. Om je haar zo min mogelijk te beschadigen gebruiken wij een demi color. Color SYNC is een ammoniakvrije demi-kleuring die zacht is voor het haar. Als u op zoek bent naar veelzijdige en schitterende kleur dan is Color SYNC de ideale oplossing. De verzorgende formule geeft het haar een egale en dekkende kleur terwijl het haar wordt gevoed.
   terug  Haarstijlen en trends

  Je lichaam en dus ook je haar verandert in de tijd. Je smaak en de haarmode veranderen; wat vandaag "in" is, is morgen weer "uit". Wij helpen je graag om voor jou het beste kapsel met eventueel de juiste kleurstelling te bepalen. ER zijn talloze mogelijkheden om, aangepast aan gezicht en haarlengte, tot een optimaal resultaat te komen.  Speciale aanbiedingen

  Regelmatig doen wij interessante aanbiedingen via onze nieuwsbrief. Twee maal per jaar brengen wij per e-mail een fraaie nieuwsbrief uit met bijzondere informatie, artikelen en tips. Deze kun je ontvangen door je aan te melden. Kijk ook voor speciale aanbiedingen op de service pagina.
   terug


  Cadeau- en/of waardebon

  V: Ik wil een vriendin van mij een origineel cadeautje geven. Hebben jullie een idee?

  A: Ja, natuurlijk! Wat dacht je van onze Theo Heebing Cadeaubon. Hij is er al vanaf 5 Euro en de waarde loopt op tot 25 Euro. Deze kan gebruikt worden voor zowel een knipbeurt als voor de aankoop van een van onze uitstekende en professionele haarproducten.
   terug  Matrix haarproducten

  V: Zijn alle Matrix haarverzorgingsproducten los te verkrijgen?

  A: Ja, wij maken in de kapsalon gebruik van een uitgebreide reeks aan professionele kwaliteitsproducten; van verzorging en haarkleuring tot styling en finishing. Onze innovatieve Matrix haarproducten zijn gemakkelijk in gebruik en zorgen zowel in de salon als bij jou thuis voor een professioneel resultaat. Lees verder ...

   terug